• Home
  • Bloc
  • Anar al dentista un joc de nens (I) - La sedació conscient

Anar al dentista un joc de nens (I) - La sedació conscient

Des de sempre anar al dentista ha estat un mal moment, neguit, inseguretat, molèsties diverses, però...  És clar, és pel bé de la nostra salut. Em faran mal? Hauré d’estar molta estona amb la boca oberta? Em cansaré? Moltes preguntes que ara, des de boca a boca podem ajudar a respondre amb la sedació conscient.  Però... què és la sedació conscient?

La sedació conscient es una  tècnica clínica per alliberar la tensió del pacient i aconseguir la plena col·laboració en tot el tractament, sense molèsties ni cansaments innecessaris. En una sola sessió es poden efectuar diferents parts del tractament escurçant molt el temps per a finalitzar-ho amb èxit.

Per part de l’Odontòleg, al obtenir una més bona col·laboració del pacient, permet millorar la precisió en el procediment i junt amb l’estalvi de temps, una recuperació molt més ràpida i que el tractament sigui molt més efectiu.

El pacient no s’adorm, és conscient en tot moment i pot respondre perfectament als professionals, però està en una situació de molta tranquil·litat i el seu nivell de tensió al dolor baixa molt, tot i el procediment de sedació es continua aplicant a les zones a tractar un anestèsic local, però el pacient no nota res.

Existeixen dues tècniques de sedació conscient que es poden efectuar als centres dentals, totes dues es poden usar en infants i gent d’edat avançada, però sempre cal fer un estudi de idoneïtat.

 La primera s’aconsegueix amb una barreja de gasos, l’oxigen i l’òxid nitrós, que és un gas incolor, amb un gust agradable i lleugerament dolç i que s’usa des de l’any 1800, és un gas anestèsic i analgèsic i una mica euforitzant. La quantitat d’Òxid Nitrós s’ajusta a les necessitats de cada pacient i pot variar considerablement, és una tècnica molt segura i contrastada, que s’utilitza des de fa molts anys.

La segona és una tècnica química on s’inocula al pacient una solució intravenosa que manté al pacient conscient i capaç de respondre als estímuls que se li demanen, però un cop es recupera no recorda res del procediment al que ha estat sotmès, en aquest cas és necessària la presència d’un professional anestesiòleg.

En totes dues tècniques el pacient està sempre monitoritzat en tot moment en les seves constants i un cop acabat el tractament pot tornar perfectament a casa seva sense haver de seguir cap teràpia especial.

Les dues tècniques han de ser sempre efectuades per professionals titulats i seguint uns protocols estrictes de seguretat.

Al boca a boca estem especialitzats en aquestes tècniques i us convidem a visitar-nos per informar-vos en persona.

Tags: Skills, Conferencing, Leadership, Boardroom

Centre patrocinador del Festival el Mes Petit de Tots                                                                                         Al Boca col·laborem amb:

Banner bocaaboca 2023

                 Adhesiu Cardioprotegit            segell 2020 logo positiu   pallapupas

 

Centre autoritzat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per a efectuar sedacions amb el número: E08583673 Expedient 97030         
Copyright © 2017 Boca a boca. Tots els drets reservats.   Email:  info@bocaaboca.cat  Telèfon: 93 804 54 01
 Passeig Mossen Jacint Verdaguer, 55 Local 10  08700 - Igualada (Barcelona) 
We use cookies
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.