• Home
  • Bloc
  • Anar al dentista un joc de nens (II) - Què és la Rehabilitació Neuro Oclusal?

Anar al dentista un joc de nens (II) - Què és la Rehabilitació Neuro Oclusal?

La boca és la part del nostre cos que necessita un major estímul per desenvolupar-se i adquirir la mida adequada. Necessita tal quantitat d'estímul que és l'únic òrgan que ha de canviar el seu material (les dents de llet) per poder continuar desenvolupant-se.

Aquest estímul el proporciona una funció masticatòria “salvatge” (mastegar aliments més durs, secs i fibrosos). Per què s'entengui, l'alimentació “civilitzada” de biberó, farinetes, croquetes, hamburgueses, etc. (dieta més aviat tova)... satisfà les necessitats nutritives del nen i de l'adult, però no produeix l'excitació neural al seu aparell masticatori, necessari per obtenir el desenvolupament previst genèticament. Així, quan la segona dentició (dents permanents) intenten erupcionar, no troben l'espai previst i que només una excitació normal des del naixement hagués proporcionat. En conseqüència, les dents no troben espai per situar-se i apareixen les males posicions dentals.

Tots els problemes del nostre sistema bucodental, per tant, i tret d'algunes excepcions, tenen com a causa la falta de funció masticatòria, provocada pel nostre règim alimentari actual.

Per tal que no es desenvolupi malament aquest sistema, l'òrgan de la masticació s’ha de fer treballar correctament des del naixement. Només així es produeix i manté l'equilibri.

L'alimentació “civilitzada” no excita la funció, perquè provoca l'hàbit de realitzar la masticació només amb moviments d'obertura i tancament.  Segons diu Claude Bernard, “la funció crea l'òrgan, i l'òrgan proporciona la funció”. Si aquesta funció ve des d'una excitació neural fisiològicament normal, produirà una funció i un desenvolupament fisiològic correcte, i si pel contrari, aquesta excitació és patològica, la resposta de desenvolupament serà igualment patològica i si no hi ha funció, no hi haurà desenvolupament de l'òrgan.

Aquesta teràpia, de la qual al boca a boca en som especialistes, es basa en l'excitació neural de les terminacions nervioses de les articulacions de la mandíbula i dels teixits que envolten les dents, queda així doncs justificat el fet d'haver batejat aquesta tècnica amb el nom de rehabilitació neuro-oclusal (RNO). Proporcionar els estímuls que falten amb l'objectiu d'obtenir un creixement perfecte genèticament predeterminat i suprimir els que puguin entorpir aquest desenvolupament.

Podríem dir finalment que la RNO és la prevenció del creixement i el desenvolupament cranio-facial. Procura diagnosticar el més precoçment possible la falta d'algun estímul a fi de proporcionar-lo ràpidament, o suprimir-lo si és exagerat, o mantenir els estímuls fisiològics en el transcurs del desenvolupament de l'individu.

Tags: Business, Boardroom, Deals

Centre patrocinador del Festival el Mes Petit de Tots                                                                                         Al Boca col·laborem amb:

Banner bocaaboca 2023

                 Adhesiu Cardioprotegit            segell 2020 logo positiu   pallapupas

 

Centre autoritzat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per a efectuar sedacions amb el número: E08583673 Expedient 97030         
Copyright © 2017 Boca a boca. Tots els drets reservats.   Email:  info@bocaaboca.cat  Telèfon: 93 804 54 01
 Passeig Mossen Jacint Verdaguer, 55 Local 10  08700 - Igualada (Barcelona) 
We use cookies
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si continueu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.